DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047565-2.34653%
Bilecik
14°

KAPALI

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

  • Pazaryeri Gündem
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan yargının yetki tartışmasıyla ilgili konuştu… Hakem konumdayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan yargının yetki tartışmasıyla ilgili konuştu… Hakem konumdayız

ABONE OL
10 Kasım 2023 11:52 11:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beştepe’deki Atatürk’ü Anma programında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi adımıyla ilgili de görüş belirterek, “Biz bu tartışmada taraf değil, hakem konumundayız” dedi.

ANKARA (İGFA) – Türkiye’nin zorlukları aşarak kalkınma yolculuğuna devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Atatürk’ü anma programında önemli mesajlar verdi.

Türkiye Yüzyılı’nın yükselişini göreceğiz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal’in vasiyeti olan ülkemizi muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesini, milli mücadele ruhuyla sürdüreceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye dün ‘Gardırop Atatürkçüleri’ bugün de ‘sosyal medya Atatürkçüleri’ olarak ifade edebileceğimiz kesimden çok çekmiştir” dedi.

“GAZZE HALKININ İRADESİNE SONUNA KADAR DESTEK VERECEĞİZ”

 “Henüz doğmamış bebeklerden masum çocuklara, mazlum kadınlara kadar on binlerce insanın yitip giden canlarının hesabı elbette sorulacak” diyerek dış gündeme de vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maşeri vicdanın sesinden de aldığımız güçle, Gazze halkının evlerini ve topraklarını terk etmeme iradesine sonuna kadar destek vereceğiz. Vatanlarını, canlarını koruma mücadelesi veren Gazzeliler başta, tüm Filistin halkının can, mal güvenliği sağlanana kadar hakkı söylemekten vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ile ilişkilerde mesafe kat edilemiyişinin sebebi, Türkiye’ye karşı aleni husumet içeren tavırlardır. AB, stratejik körlükten kurtulma umudunu yitirmek olduuğnu söyledi.

YARGITAY’IN ANAYASA MAHKEMESİ ADIMI

Her kurum gibi yargı kurumlarının da kararları tartışılabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yargının iki kurumu arasındaki yetki tartışmasının çözüm yeri anayasadır, yasalardır. Ancak mevcut anayasamız yetersiz kalmaktadır. Biz bu tartışmada taraf değil, hakem konumundayız” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin bir an önce yeni bir anayasaya kavuşma ihtiyacının gerekliliğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yargının yetki tartışmasıyla ilgili konuştu... Hakem konumdayızBU Haber İGF HABER AJANSI tarafından servis edilmiştir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.