DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045067-2.53861%
Bilecik
14°

KAPALI

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Hürriyet Sağlık Sen “Memur Maaşlarına Ek Zam İstiyoruz “

ABONE OL
27 Nisan 2023 22:39 22:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilecik Hürriyet Sağlık Sendikası İl Başkanı Özcan Mutluer memur maaşlarına ek zam yapılması gerektiğini açıkladı.

Memur maaşlarının yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında sürekli eridiğini kaydeden MUTLUER, “Eskiden bir memur emekli olduğunda ikramiyesi ile 1 daire alabiliyordu. Oysa şimdi o dairenin sadece 1 odasını alabilir. Maaşlara yapılan zam miktarları değerini çok çabuk kaybediyor. Artık ev-araba almak hayal oldu. Memur kesimi çocuğunu okutmakta sıkıntı çektiği gibi,  çocuğuna düğün yapması da neredeyse imkansız hale geldi” dedi.

Kamu işçilerine 1 Mayıs da verileceği belirtilen zam miktarının sevindirici olduğunu belirten İl Başkanı Özcan Mutluer, “1 Mayıs işçi bayramı olarak kutlanıyor. Kamu işçilerine medyada ifade edilen miktarlarda zam yapılması işçiler adına çifte bayram coşkusu yaşatacaktır. Biz memurlar olarak işçilere verilecek zammı takdirle karşılıyoruz. Bizim arzumuz, 1 Mayıs günü işçilerle birlikte memurlara da ek zam verilmesidir. Seçimden önce verilecek ek zam memurların bir nebze olsun nefes almasını sağlayacaktır. Memura ek zam ihtiyaçtır ve kaçınılmazdır” ifadesini kullandı.

İşçi sendikalarının işçileri masada “Temsil” ettiğini, Memur Sen’in ise memuru masada “Teslim” ettiğini de belirten MUTLUER, “Ocak ayında yetkili sendika olan Memur Sen’in alkışlayarak kabul ettiği yüzde 30 zam eridi bitti. Memur maaşları alım gücünü kaybetti. Hastanede görevli bir temizlik işçisi yakında memurlardan daha yüksek gelire sahip olacak. Memur Sen hayatın gerçekliği ve enflasyonun yüksekliğini hesap edemediği için masada memuru memnun edecek maaş iyileştirmesini elde edemiyor. Memur arkadaşlarımızı bu sebeplerden dolayı yetkili sendikadan istifa etmeye davet ediyorum. Tepkinizi ortaya koymanız halinde sesiniz duyulur olacaktır. Mevcut maaşları itibariyle memurluk cazibesini maalesef yitirmektedir” diye konuştu.

Hürriyet Sağlık Sen "Memur Maaşlarına Ek Zam İstiyoruz "
Hürriyet Sağlık Sen "Memur Maaşlarına Ek Zam İstiyoruz "

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.