DOLAR 45,0741 0.03%
EURO 53,0670 0.29%
ALTIN 6.637,77-0,27
BITCOIN 3449326-0.6969%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

“İstifa Gerekçesi Yoğunluktu, Dönüş Gerekçesi Ne?”
312 okunma

“İstifa Gerekçesi Yoğunluktu, Dönüş Gerekçesi Ne?”

ABONE OL
28 Nisan 2026 22:04
“İstifa Gerekçesi Yoğunluktu, Dönüş Gerekçesi Ne?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi’nde Bilecik teşkilatında yaşanan son gelişmeler, “siyasette istikrar mı, yoksa koltuk devri daim mi?” sorusunu bir kez daha gündeme taşıdı.

Genel merkez kararıyla il başkanlığında yapılan değişimin ardından, göreve Talha Özkan atanırken, bu değişimin yankıları ilçe teşkilatlarına da gecikmeden yansıdı. Daha önce “yoğun iş temposu” gerekçesiyle görevinden ayrılan eski Pazaryeri İlçe Başkanı Onur Yalamaç, yeniden aynı göreve getirildi.

Ancak kamuoyunun aklındaki soru net:
Dün istifaya neden olan yoğunluk, bugün nasıl ortadan kalktı?

Siyasi kulislerde bu durum, “görevden ayrılmaların kişisel gerekçelerden çok dönemsel tercihler olduğu” yorumlarına neden olurken, vatandaş nezdinde ise güven tartışmalarını beraberinde getiriyor. Zira seçmen, görevden ayrılan bir ismin kısa süre sonra yeniden aynı koltuğa oturmasını “zorunluluk mu, yoksa alternatif eksikliği mi?” sorularıyla değerlendiriyor.

Bu gelişmelerle birlikte akıllara bir başka soru daha geldi: Daha önce partilerinden istifa eden MHP’li Pazaryeri Belediye Meclis üyeleri için de benzer bir geri dönüş süreci mi başlayacak? Teşkilatlarda yaşanan bu hızlı değişimlerin, sadece yönetim kademesiyle sınırlı kalmayıp yerel yönetim ayağına da yansıyıp yansımayacağı merak konusu oldu.

Öte yandan bu tür kararların, teşkilat içi planlama ve liyakat konularını da yeniden tartışmaya açtığı görülüyor. Siyasi partilerde görev değişimlerinin doğal olduğu kabul edilse de, gerekçelerin bu kadar hızlı şekilde değişmesi kamuoyunda “ciddiyet” sorgulamasını kaçınılmaz hale getiriyor.

Bilecik siyasetinde yaşanan bu “trajikomik” tablo, sadece bir atama meselesi olmaktan öte, siyasi kültürün nasıl şekillendiğine dair de önemli bir örnek olarak değerlendiriliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

3 SAYFA

35 dakika önce

Pazaryeri’nde Siyaset Kulisi Kaynıyor: Sürpriz İsim AK Parti’ye Mi Geçiyor?

3 SAYFA

3 saat önce

Zekiye Başkan’dan “Makamda değil, milletin yanındayım” mesajı

3 SAYFA

4 saat önce

“İstifa Gerekçesi Yoğunluktu, Dönüş Gerekçesi Ne?”

3 SAYFA

6 saat önce

Pazaryeri’nde Trafik Düzeni Değişti: Yeni Kararlar Yürürlükte!

BİLECİK

1 gün önce

Tarımın Kalbinde Güçlü Adım: BİOSUN Fabrika Satış Mağazası İnhisar’da Açıldı

BİLECİK

2 gün önce

Pazaryeri’nde Şüpheli Ölüm: Günler Sonra Ortaya Çıktı

BİLECİK

3 gün önce

AK Partili Belediyeden CHP’li vekillere mehterli gönderme

BİLECİK

4 gün önce

Başkan Tekin yıkılacak hükümet konağı binasını inceledi

BİLECİK

4 gün önce

Başkan Tekin’den Pazaryeri’ne Yeni Vizyon

BİLECİK

5 gün önce

KATİL İSRAİL’İN SALDIRGANLIĞI ,ABD VE DİĞER ÜLKELERDEKİ HIRISTİYAN EVANJELİSTLERİN İSRAİLİN VADEDİLMİŞ TOPRAK LAR HEDEFİNE DESTEK OLMALARINDAN.

BİLECİK

5 gün önce

Pazaryeri’nde 23 Nisan Coşkusu Zirveye Ulaştı!

BİLECİK

6 gün önce

MİNİK YÜREKLER DEVLET YÖNETTİ: PAZARYERİ’NDE 23 NİSAN’DA ANLAMLI TABLO

BİLECİK

6 gün önce

Başkan Tekin’den 23 Nisan Mesajı: “Geleceğimiz Çocuklarımızın Ellerinde Yükseliyor”

BİLECİK

6 gün önce

Geleceğin Liderleri Makamda: 23 Nisan’da Koltuk Çocukların!

BİLECİK

7 gün önce

Bilecik’te meydana gelen traktör kazasında sürücü yaralandı.

BİLECİK

7 gün önce

Pazaryeri’ne Yatırım Yağmuru: İlçe Sporun Yeni Merkezi Oluyor

BİLECİK

7 gün önce

Bilecik Tarımında Tarihi Hamle: Üreticiye Güç, Şehre Marka Değeri

BİLECİK

8 gün önce

Bozüyük’te kontrolden çıkan tır devrildi.

BİLECİK

8 gün önce

Pazaryeri’nde Yeni Dönem: Tütün İlçenin Geçim Kapısı Oluyor

BİLECİK

8 gün önce

Bilecik’ten Kutsal Yolculuğa İlk Uğurlama: Gözyaşı, Dua ve Büyük Heyecan