DOLAR 45,5977 0.19%
EURO 53,2744 -0.3%
ALTIN 6.644,06-2,19
BITCOIN 3547109-1.73123%
İstanbul
21°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Pazaryeri’nde Büyük Dönüşüm: Eski Hükümet Konağı Yerine Sosyal Yaşam Alanı Geliyor
  • Pazaryeri Gündem
  • Bilecik
  • Pazaryeri’nde Büyük Dönüşüm: Eski Hükümet Konağı Yerine Sosyal Yaşam Alanı Geliyor

Pazaryeri’nde Büyük Dönüşüm: Eski Hükümet Konağı Yerine Sosyal Yaşam Alanı Geliyor

ABONE OL
20 Nisan 2026 23:53

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde uzun yıllar kamu hizmetlerine ev sahipliği yapan eski hükümet konağı için tarihi bir adım atıldı. İlçeye kazandırılan yeni hükümet konağının ardından boşaltılan yıkım kararı bulunan eski bina, Pazaryeri Belediyesi’ne devredilerek sosyal yaşam alanına dönüştürülmek üzere yeni bir sürecin kapısını araladı.

Geçtiğimiz yıllarda ilçenin ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir hükümet konağı için önemli bir yer tahsisi gerçekleştirilmiş, otogar binası ve çevresinin ilgili kuruma devredilmesiyle yapım süreci hız kazanmıştı. Bugün gelinen noktada, yaklaşık bir yıldır hizmet veren yeni hükümet konağı ile kamu kurumları daha çağdaş ve düzenli bir ortamda vatandaşlara hizmet sunarken, eski binanın kaderi de yeniden yazılıyor.

Bu dönüşümün mimarı olarak öne çıkan Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, ilçeye kazandırılan her iki proje ile adeta Pazaryeri’nin çehresini değiştiren isim oldu. Hem yeni hükümet konağının hayata geçirilmesindeki kararlı duruşu hem de eski binanın belediyeye devrini sağlayarak atıl durumdan kurtarılması, ilçede takdirle karşılandı.

Başkan Tekin, yaptığı açıklamada verilen sözleri bir bir yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Yeni Hükümet Konağı yatırım sürecini yoğun gayret ve kararlı takibimizle tamamladık. Bugün ise çarşı meydanımızı ve eski Hükümet Konağı’nın bulunduğu alanı belediyemizin envanterine kazandırdık. Daha tapumuzu çerçeveletmeden bu mutluluğu hemşehrilerimizle paylaşmak istedik” dedi.

Eski Bina Yıkılıyor, Yerine Modern Sosyal Yaşam Alanı Geliyor

Yıllarca hizmet veren ancak artık ihtiyaca cevap veremeyen eski hükümet konağının yıkılarak yerine modern bir sosyal yaşam alanı yapılması planlanıyor. Proje ile birlikte ilçe merkezinde nefes aldıracak yeni bir cazibe noktası oluşturulacak; vatandaşların dinlenebileceği, sosyalleşebileceği ve etkinliklere katılabileceği bir alan Pazaryeri’ne kazandırılacak.

Bu önemli adım, sadece bir bina değişimi değil; aynı zamanda Pazaryeri’nin sosyal hayatını canlandıracak, şehir estetiğine katkı sağlayacak kapsamlı bir dönüşüm olarak değerlendiriliyor.

İlçede birlik ve beraberlik vurgusu da dikkat çekerken, Başkan Tekin desteklerinden dolayı Milletvekili Halil Eldemir ve İl Başkanı Serkan Yıldırım’a teşekkür etti.

Pazaryeri’nde atılan bu adım, vizyoner belediyeciliğin somut bir örneği olarak gösterilirken, Zekiye Tekin’in hem yeni hükümet konağını ilçeye kazandırması hem de eski yapıyı sosyal hayata dönüştürme hamlesi, ilçenin geleceğine yön veren güçlü bir dönüşüm hikâyesi olarak öne çıkıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

BİLECİK

12 saat önce

Pazaryeri’nde Minik Yüreklerden Çifte Bayram Coşkusu

BİLECİK

13 saat önce

Pazaryeri’nde Muhtarlara Hizmet İçi Eğitim Hamlesi

BİLECİK

14 saat önce

“19 Mayıs Coşkusu Pazaryeri’ni Sardı”

BİLECİK

2 gün önce

Pazaryeri ile Beykoz Arasında Güç Birliği

BİLECİK

3 gün önce

Şefkat Eli Hastane Koridorlarında: Zeynep Sözer’den Minik Yüreklere Moral Ziyareti

BİLECİK

3 gün önce

Bozüyük Yasta: 4 Dönemlik Muhtar İsmail Kıranlı Son Yolculuğuna Uğurlandı

BİLECİK

3 gün önce

Pazaryeri’nin Gururu: Başkan Zekiye Tekin’e Türkiye Genelinde Stratejik Görev

BİLECİK

4 gün önce

BİLECİK’TE 1.899 KİLOMETRELİK YOL AĞINDA DEV HİZMET ATAĞI

BİLECİK

4 gün önce

Bilecik’te Orman Yangınlarına Karşı Alarm Seviyesi Yükseldi

BİLECİK

5 gün önce

BİRLİK VE UZLAŞI MESAJI: PAZARYERİ BELEDİYE MECLİSİ’NDE TÜM KARARLAR OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ

BİLECİK

5 gün önce

Vali Sözer, Soğucakpınar Barajı’nda İncelemelerde Bulundu

BİLECİK

5 gün önce

Şehit Annelerinin Dualarıyla Anlam Kazanan Gün: Vali Sözer’den Yürek Burkan Anneler Günü Programı

BİLECİK

5 gün önce

Vali Sözer’den Türkiye Birincilerine Büyük Destek: “Gençlerimizin Başarısı Bilecik’in Gururudur”

BİLECİK

5 gün önce

Pazaryeri’nde eski okul binası Mahalle Konağı oluyor

BİLECİK

6 gün önce

Kınık Ortaokulu’na TÜBİTAK’tan 150 Bin TL’lik Dev Destek!

BİLECİK

7 gün önce

Zekiye Tekin’den Gönüllere Dokunan Anneler Günü Mesaisi

BİLECİK

7 gün önce

Başkan Zekiye Tekin’den Anneler Günü Mesajı: “Annelerimiz, toplumun en güçlü temelidir”

BİLECİK

7 gün önce

Kaymakam Kara’dan miniklere hayat kurtaran uyarı: “trafik kuralları geleceğinizi korur”

BİLECİK

8 gün önce

Bölgesel kalkınma ve turizm hamlesinde Pazaryeri’nin sesi İznik’te yükseldi

BİLECİK

8 gün önce

Pazaryeri’nin Manevi Mirası: Seyyid Hüseyin Hıfzı Efendi