DOLAR 45,7293 -0.03%
EURO 53,5367 0.83%
ALTIN 6.706,821,15
BITCOIN 35323150.92566%
İstanbul
21°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

TEPKİLER SONUÇ VERDİ: ATATÜRK POSTERİ DÜZELTİLDİ

ABONE OL
31 Mart 2026 15:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde CHP İlçe Başkanlığı binasında asılı bulunan ve rüzgar nedeniyle katlanarak tepki çeken Mustafa Kemal Atatürk posteriyle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Vatandaşların yoğun tepkisi sonrası söz konusu poster kısa sürede düzeltilerek olması gerektiği şekilde yeniden asıldı. İlçe merkezinde oluşan hassasiyetin ardından atılan bu adım, kamuoyunda memnuniyetle karşılandı.

VATANDAŞ DUYARLILIĞI SONUÇ GETİRDİ
Yaşanan olayın ardından birçok vatandaş, Atatürk’e gösterilen saygının toplumun ortak değeri olduğunu vurgulayarak tepkisini dile getirmişti. Gelen tepkilerin dikkate alınması ve hızlı bir şekilde müdahale edilmesi, “duyarlılık karşılık buldu” yorumlarına neden oldu.

ORTAK DEĞERE SAHİP ÇIKILDI
Vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün her zaman en saygın şekilde temsil edilmesi gerektiğini belirterek, posterin düzeltilmesini olumlu karşıladı. Olay, kamuoyu hassasiyetinin ve toplumsal sahiplenmenin önemli bir örneği olarak değerlendirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.