DOLAR 47,7436 0.18%
EURO 55,2510 0.32%
ALTIN 6.660,552,59
BITCOIN 3094997-0.1%
Bilecik
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

39 okunma

97 milyon ‘Yüksek Hızlı’ yolculuk yaptı!

13 Mart 2025 12:49

16 yıl önce Yüksek Hızlı Trenle (YHT) tanışan Türkiye’de bugüne kadar seyahat eden yolcu sayısı 97 milyona ulaştı.

ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 11 ilde ülke nüfusunun yüzde 34,8’ine doğrudan, kombine taşımacılıkla 9 şehre daha bağlantı sağlayarak toplam 20 şehre ve nüfusun yüzde 51’ine YHT hizmeti sağladıklarını açıkladı. 

Bakan Uraloğlu, 13 Mart 2009’da Ankara-Eskişehir arasında Türkiye’nin ilk yüksek hızlı tren hattını hizmete aldıklarını anımsatarak, Türkiye’yi Avrupa’da 6’ıncı, Dünya’da ise 8. yüksek hızlı tren işletmecisi yaptıklarını belirterek, Ankara-Konya Hattı’nı 2011’de, Konya-İstanbul ve Ankara-İstanbul hatlarını 2014’ te, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara ve Eskişehir-İstanbul hatlarını 2022’ de, Ankara-Sivas hattını 2023’ te son olarak da Sivas-İstanbul hattını 2024 yılında vatandaşımızın hizmetine sunduklarını söyledi. 

Her gün yaklaşık 32 bin kişinin Yüksek Hızlı Tren konforuyla seyahat ettiğine işaret eden Bakan Uraloğlu, Yüksek Hızlı Trenlerin Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Karaman, Yozgat, Kırıkkale ve Sivas’a doğrudan sefer yaptığını, otobüs ya da tren bağlantılı olarak da Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bursa, Denizli, Kütahya, Mersin, Malatya, Tokat kombine taşımacılık yaptığını belirterek, “Yüksek Hızlı Tren ve otobüs ya da Yüksek Hızlı Tren ve konvansiyonel tren bağlantısıyla gerçekleştirilen kombine taşımacılık, otobüs ile yapılan seyahate göre önemli oranda zaman tasarrufu sağlıyor” dedi. 

YAKLAŞIK 97 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERİLDİ

Bakan Uraloğlu, Ankara’yı yüksek hızlı tren ağının merkezi haline getirdiklerinin de altını çizerek Ankara-Eskişehir YHT Hattı’nda 20,9 milyon, Ankara-Konya YHT 21 milyon, Ankara-İstanbul YHT Hattı’nda 36,1 milyon, Konya-İstanbul YHT Hattı’nda 11 milyon 613 bin, Karaman-Ankara YHT Hattı’nda 2,4 milyon, Karaman-İstanbul YHT Hattı’nda 1,7 milyon, Ankara-Sivas YHT Hattı’nda 1,6 milyon, Sivas-İstanbul YHT Hattı’nda 482 bin, Eskişehir-İstanbul YHT Hattı’nda 800 bin yolcuya hizmet verdiklerini söyledi. 

Bakan Uraloğlu, 16 yılda YHT’lerin 95 milyon kilometre yol kat ederek, yaklaşık 97 milyon yolcuyu taşıdığını sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

SON DAKİKA HABERLERİ

3 SAYFA

11 saat önce

Bursa’daki Samanlık Yangınına Pazaryeri’den Destek

BİLECİK

1 gün önce

Pazaryeri Kaymakamı Kara, Bozüyük Kaymakamı Helvacı’yı ağırladı

3 SAYFA

2 gün önce

PAZARYERİ’NDE OTOMOBİL ŞARAMPOLE UÇTU, SÜRÜCÜ YARALANDI

BİLECİK

2 gün önce

BAŞKAN SUBAŞI’NDAN “ESKİŞEHİR’DE YAŞIYOR” İDDİALARINA CEVAP

BİLECİK

2 gün önce

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL ŞARAMPOLE UÇTU, SÜRÜCÜ YARALANDI

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Bilecik’in İnhisar İlçesinde Gönüller Aynı Sofrada Buluştu

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Büyük Aile Sofrası 81 İlde Aynı Anda Kuruldu

BİLECİK

09 Ağustos 2026

PAZARYERİ’NDE RAMAZAN’IN İLK İFTARI ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE AÇILDI

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Bilecik’te Güvenlik Zirvesi: Üst Düzey Komutanlardan Pazaryeri’ne Kritik Ziyaret

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Başkan Tekin: “Sofralara Sadece Yemek Değil, Umut Taşıyoruz”

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Pazaryeri Belediyesi’nden Ramazan’da Gönül Seferberliği

BİLECİK

09 Ağustos 2026

PAZARYERİ KAYMAKAMI KARA’DAN GÖNÜLLERE DOKUNAN RAMAZAN MESAJI: “BU AY, KARDEŞLİĞİMİZİN EN GÜÇLÜ SESİDİR”

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’den Ramazan Mesajı

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Pazaryeri’nde Camiler Ramazan’a Hazırlandı

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Pazaryeri Belediyesi’nde Toplu Sözleşme İmzalandı: Personele Yüzde 34,20 Zam

BİLECİK

09 Ağustos 2026

AK Parti Bilecik’te Ramazan Mesaisi Başladı

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Kaymakam Kara ve Başkan Tekin’den Karayolları’na Kritik Ziyaret

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Başkan Tekin, büyüklerin hayır dualarını alarak haftaya “Bismillah” dedi.

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Bilecikliler Kocaeli’de Tek Yürek Oldu: Şehitler ve Geçmişler İçin Helva Hayrı

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Pazaryeri’nde Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı

BİLECİK

09 Ağustos 2026

CHP İl Başkanı Özdemir’den Pazaryeri Teşkilatına Ziyaret

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Pazaryeri’nde Lezzetin Yeni Adresi Açıldı! – REKLAM

BİLECİK

09 Ağustos 2026

“Sevdamız Pazaryeri” Diyerek Seslendi… Başkan Tekin’den Duygu Yüklü Mesaj

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Başkan Tekin’den Biosun işçilerine ekstra zam

BİLECİK

09 Ağustos 2026

Pazaryeri’nde kahve denetimleri sürüyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.