DOLAR 47,7436 0.18%
EURO 55,2510 0.32%
ALTIN 6.660,552,59
BITCOIN 3099026-0.1%
Bilecik
28°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Pazaryeri’nin Kurtuluşunun 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
158 okunma

Pazaryeri’nin Kurtuluşunun 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

5 Eylül 2025 14:06
Pazaryeri’nin Kurtuluşunun 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü, büyük bir coşku ve gururla kutlandı.

Program, Pazaryeri Hükümet Konağı önünde Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı. Ardından mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

İlçe meydanındaki kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam ederken, İlçe Müftüsü Dr. Şerif Gedik’in yaptığı dua ile anlam kazandı. Mehteran gösterileri ve halk oyunları ekibinin sahnelediği gösteriler ise vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yaptığı konuşmada kurtuluş mücadelesinin önemine vurgu yaparak, “Bugün tarihin altın harflerle yazıldığı bağımsızlığın ve onur simgesi olan güzel ilçemiz Pazaryerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamak üzere bir araya geldik. Öncelikle bu toprakları bizlere vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi gazilerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz. 103. yıl önce burada Pazarcığın bağrında nice isimsiz kahramanlar, canlarını vatan uğruna feda ettiler. Belki adı tarih kitaplarına yazılmadı ama her biri, bu toprağın taşında, suyunda, dağında, yüreğimizde yaşamaya devam ediyor. Onların cesaretiyle, onların inancıyla kurduk biz bu Cumhuriyeti. O günkü yokluklar içinde kurulan bir milletin evlatlarıyız biz. Ve bugün, aynı ruhla, aynı kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. Kıymetli hemşehrilerim, değerli gazilerimiz. Bugün sadece geçmişi anmak için burada değiliz. Aynı zamanda geleceğe umutla bakmak, bu milletin neler başardığını ve neler başarabileceğini bir kez daha görmek için toplandık. Dün, süngülerle, at sırtında, imanla savunduk bu vatanı. Bugün ise; İHA’larımızla, SİHA’larımızla, yerli mühimmatımızla, radar sistemlerimizle, uydularımızla savunma sanayiinde bir destan yazıyoruz. Bu millet, artık kendi uçağını, kendi savaş gemisini, kendi füze sistemini üreten bir ülke. Dün “hasta adam” denilen bir milletin çocukları, bugün dünyaya mühendislik dersi veriyor. Bugün Türk mühendisleri, Türk askerleri; sadece ülkemizin değil, mazlum coğrafyaların da umudu haline gelmiştir. Bu başarı bir tesadüf değil; geçmişin fedakarlıklarıyla, bugünün alın teriyle ve geleceğe olan inançla yoğrulmuş bir başarının ta kendisidir. Unutmayın ki; geçmişini unutan milletler, geleceğini kaybeder. Ama geçmişinden ilham alan milletler, tarih yazmaya devam eder. Bugün burada, Pazaryeri’nde; geçmişin izinden, geleceğin ışığına yürürken bir kez daha haykırıyoruz: “Bu vatan bizimdir ve ilelebet bizim kalacaktır!” Başta kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmetle anıyor, Pazaryeri’nin 103. kurtuluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Program Pazaryeri Belediyesinin davetlilere ve ilçe halkına yemek ikramı ile son bulurken, Kutlamalara; Bilecik Vali Yardımcısı ve Pazaryeri Kaymakam Vekili Akın Ağca, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, İnhisar Belediye Başkanı Nihal Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, kurum amirleri, gaziler, şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Pazaryeri halkı, kurtuluş coşkusunu Türk bayrakları ve alkışlarla meydanı doldurarak yaşadı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

SON DAKİKA HABERLERİ

BİLECİK

11 saat önce

Pazaryeri Kaymakamı Kara, Bozüyük Kaymakamı Helvacı’yı ağırladı

3 SAYFA

14 saat önce

PAZARYERİ’NDE OTOMOBİL ŞARAMPOLE UÇTU, SÜRÜCÜ YARALANDI

BİLECİK

21 saat önce

BAŞKAN SUBAŞI’NDAN “ESKİŞEHİR’DE YAŞIYOR” İDDİALARINA CEVAP

BİLECİK

1 gün önce

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL ŞARAMPOLE UÇTU, SÜRÜCÜ YARALANDI

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Bilecik’in İnhisar İlçesinde Gönüller Aynı Sofrada Buluştu

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Büyük Aile Sofrası 81 İlde Aynı Anda Kuruldu

BİLECİK

08 Ağustos 2026

PAZARYERİ’NDE RAMAZAN’IN İLK İFTARI ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE AÇILDI

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Bilecik’te Güvenlik Zirvesi: Üst Düzey Komutanlardan Pazaryeri’ne Kritik Ziyaret

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Başkan Tekin: “Sofralara Sadece Yemek Değil, Umut Taşıyoruz”

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Pazaryeri Belediyesi’nden Ramazan’da Gönül Seferberliği

BİLECİK

08 Ağustos 2026

PAZARYERİ KAYMAKAMI KARA’DAN GÖNÜLLERE DOKUNAN RAMAZAN MESAJI: “BU AY, KARDEŞLİĞİMİZİN EN GÜÇLÜ SESİDİR”

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’den Ramazan Mesajı

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Pazaryeri’nde Camiler Ramazan’a Hazırlandı

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Pazaryeri Belediyesi’nde Toplu Sözleşme İmzalandı: Personele Yüzde 34,20 Zam

BİLECİK

08 Ağustos 2026

AK Parti Bilecik’te Ramazan Mesaisi Başladı

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Kaymakam Kara ve Başkan Tekin’den Karayolları’na Kritik Ziyaret

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Başkan Tekin, büyüklerin hayır dualarını alarak haftaya “Bismillah” dedi.

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Bilecikliler Kocaeli’de Tek Yürek Oldu: Şehitler ve Geçmişler İçin Helva Hayrı

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Pazaryeri’nde Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı

BİLECİK

08 Ağustos 2026

CHP İl Başkanı Özdemir’den Pazaryeri Teşkilatına Ziyaret

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Pazaryeri’nde Lezzetin Yeni Adresi Açıldı! – REKLAM

BİLECİK

08 Ağustos 2026

“Sevdamız Pazaryeri” Diyerek Seslendi… Başkan Tekin’den Duygu Yüklü Mesaj

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Başkan Tekin’den Biosun işçilerine ekstra zam

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Pazaryeri’nde kahve denetimleri sürüyor

BİLECİK

08 Ağustos 2026

Yeniden Refah Partisi Bozüyük İlçe Kongresi’ne Büyük Davet!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.