Bilecik’te, 57.000 dekar arazide yıllık 17.000 ton ceviz üretimi gerçekleştirilirken bu üretimle Bilecik Türkiye 3’üncüsü oldu.
Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı Karaahmetler köyünde vatandaşlarla birlikte ceviz hasadına katılan Vali Aygöl, yaptığı açıklamada; “82 farklı ürün çeşidimizden biri olan ceviz üretiminde, yıllık 17.000 ton üretim ile Türkiye ortalamasına göre 3. sırada yer almanın gururunu yaşıyoruz. 57.000 dekar arazide ceviz ekimi yapılmaktadır. Bu arazilerin 30.000 dekarı, son 5 yılda devlet desteği ile üretime kazandırılmıştır. Çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Tarımın güçlü şehri Bilecik’te, durmadan, yorulmadan üretime devam edeceğiz.” dedi.
3-SAYFA
Az önce3-SAYFA
Az önce3-SAYFA
Az önce3-SAYFA
13 dakika önce3-SAYFA
33 dakika önce3-SAYFA
1 gün önce3-SAYFA
1 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.