DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530.73001%
Bilecik
20°

AZ BULUTLU

13:16

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

X
112 okunma

BÜTÇEYE YÜK MUHTARLIK SİSTEMİ KALDIRILMALIDIR

ABONE OL
25 Şubat 2024 20:45

Hakan Tüplek 

VATANDAŞ HİZMET MUHTAR MAAŞ DERDİNDE

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi yanı sıra muhtarlık seçimi de var. Gelişen internet hizmetleri ve e-devlet programları ile günümüzde muhtarlara ihtiyaç kalmadı.

BÜTÇEYE YÜK MUHTARLIK SİSTEMİ KALDIRILMALIDIR

Eskiden hiç değilse ilmuhaber , adres beyanı için muhtarın imzalayıp mühür vurduğu belge bugün internet verisi ile isteyen herkes istediği zaman e-devlet şifresi ile alabiliyor. Şimdi muhtarlar bu hizmeti de vermiyor. İlmuhaber  edevletten, sabıka kaydı edevlet ve adliyeden, istihbarat karakoldan yapıldıktan sonra muhtarın ne işi var? 4-5 yılda bir yapılan seçimlerde muhtarın tek görevi seçmen askı listesini muhtarlık duvarına asmak mı? Zaten büyük şehirlerde çoğu mahalle halkı kimin muhtar olduğunu ve muhtarlığın nerede olduğunu bile bilmiyor….

Günümüz muhtarların hiçbir hizmet sunmadan tek yaptıkları maaş almak ….

Bu sebeple de özellikle şehir merkezlerinde muhtarlık sistemi kaldırılmalıdır.

MUHTARLAR BÜTÇEYE YÜK OLUŞTURUYOR

Hiçbir hizmet vermeyen onbinlerce muhtara boş yere ödenen para bütçeye yük oluşturuyor. Muhtarlara boş yere verilen ve bütçeye gereksiz yere oluşturulan bu yük eğitim ve sanayi başta olmak üzere birçok yere aktarılabilir.

Yaklaşan seçimler nedeniyle muhtarlar da kendi aralarında kallavi maaş yarışına giriştiler.  

Bu Haber https://www.yurticihaberler.com/ haber sitesinden eklenmeiştir

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.