DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 0%
Bilecik
13°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Sarıdayı köyünde 18 yıllık gelenek

ABONE OL
30 Temmuz 2023 21:20 21:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ilecik’in Pazaryeri ilçesinde 18 yıl önce başlatılan gelenek bu yılda köylü vatandaşların katılımıyla sürdü.

Pazaryeri ilçesinde bağlı Sarıdayı Köyünde 18 yıl önce köy muhtarı Nizamettin Eryılmaz ve köylü vatandaşların işbirliği ibaşlatılan birlik günü bu yıl 3 bin kişinimn katılımıyla gerçekleşti.

Köy mezarlığında din görevlilerinin mevlid-i şerfif okuması ve İlçe Müfütüsü Dr. Şerif Gedik’in duasıyla başlayan program köy meydanında pilav ikramı ile devam etti.

Programda konuşma yapan köy muhtarı Nizamettin Eryılmaz, köy halkının ilk günkü heyecanla her yıl Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen Birlik Günü programına katıldıklarını ifade ederken, programın oluşmasında destekte bulunan köy halkına ve katılımcılara teşekkür etti.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’de bu tür etkinliklerin biirlik ve beraberlik bağlarını kuvvetlendirdiğini vurgulayarak Sarıdayı köyünde geleneksel hale gelen birlik günününde bu bağın bir göstergesidir ifadedesinde bulundu.

Sarıdayı köyünde düzenlenen Birlik Gününe Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik Özel İdaresi Genel Sekreteri Seda Bayrakçı, İl Genel Meclis Üyesi Alaattin Emral, AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Mecit Kuruoğlu, İlçe Müftüsü Dr. Şerif Gedik, Bursa Bilecikliler Dernek Başkanı Erdoğan Mısırlı’ Bozüyük Pazaryerililer Dernek Başkanı Celalettin Konuk, çevre iller ve ilçelerden davetli birçok vatandaş ve Sarıdayı köyü sakinleri katıldı.

Sarıdayı köyünde 18 yıllık gelenek
Sarıdayı köyünde 18 yıllık gelenek
Sarıdayı köyünde 18 yıllık gelenek
Sarıdayı köyünde 18 yıllık gelenek

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.