DOLAR 44,8950 0.23%
EURO 52,8913 -0.09%
ALTIN 6.965,351,07
BITCOIN 3414718-0.83198%
İstanbul
13°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

396 okunma

Münür Şahin’den Sert Bildiri Tepkisi: “Türkiye Eski Türkiye Değil”

ABONE OL
22 Şubat 2026 02:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeminli Mali Müşavir Münür Şahin, kamuoyunda “Laikliği Birlikte Savunuyoruz” başlığıyla yayımlanan ve 168 kişinin imzasını taşıyan bildiriyi sert sözlerle eleştirdi. Şahin, söz konusu metnin Türkiye’nin birlik ve beraberliğine zarar vermeyi hedeflediğini savundu.

Şahin açıklamasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tam Bağımsız Türkiye” ve “Misak-ı Milli” hedeflerine atıfta bulunarak, Türkiye’nin bugün bu ideallere her zamankinden daha yakın olduğunu ifade etti. Türkiye’nin özellikle savunma sanayinde büyük bir atılım gerçekleştirdiğini belirten Şahin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücü ve bölgesel etkinliğin artmasıyla birlikte ülkenin yeniden küresel ölçekte söz sahibi konuma geldiğini dile getirdi.

“Türkiye’nin Yükselişi Rahatsızlık Oluşturuyor”

Türkiye’nin son yıllarda başta Suriye, Irak, Libya, Azerbaycan, Sudan, Mısır, Somali, Filistin ve Katar olmak üzere birçok ülkeyle geliştirdiği ilişkilerin uluslararası dengeleri etkilediğini belirten Şahin, bu durumun bazı küresel aktörleri rahatsız ettiğini öne sürdü.

Şahin, “Türkiye’nin Ortadoğu, Afrika, Balkanlar ve Kafkaslar’da artan etkinliği, emperyalist güçlerin planlarını boşa çıkarmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Toplum Yapısına Yönelik Tehditler Var”

Açıklamasında aile yapısına yönelik tehditler bulunduğunu da savunan Şahin, özellikle gençlerin uyuşturucu, kumar ve benzeri alışkanlıklarla hedef alındığını iddia etti. Eğitim alanında milli ve manevi değerlere vurgu yapılmasının doğal olduğunu belirten Şahin, Türkiye’nin 82-83 milyonluk nüfusunun büyük çoğunluğunun Müslüman olduğuna dikkat çekti.

Şahin, devletin aile yapısını ve gençleri korumaya yönelik adımlar attığını, bunun da bazı çevreler tarafından eleştirildiğini kaydetti.

“Bildirilerle Ayar Verme Dönemi Kapandı”

168 kişinin imzasını taşıyan bildiriyi “toplumda ayrışma yaratma girişimi” olarak nitelendiren Şahin, bu tür metinlerin geçmişte de yayımlandığını ancak Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını ifade etti.

Şahin, “Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümete bildirilerle yön verme dönemi geride kalmıştır. Türkiye bir hukuk devletidir. Gereken cevap hukuk çerçevesinde verilecektir” dedi.

Açıklamasının sonunda Ramazan ayına da vurgu yapan Münür Şahin, birlik ve beraberlik mesajı vererek kamuoyuna saygı ve sevgilerini iletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

BİLECİK

13 saat önce

ŞAMPİYONLAR PAZARYERİ’NİN GURURU OLDU!

BİLECİK

14 saat önce

Kınık Köyü’nde Kadın Gücüyle Tarih Yaşatılacak!

BİLECİK

2 gün önce

Pazaryeri’nde 22 Yaşındaki  Çatıdan Düşen İşçi Ağır Yaralandı

BİLECİK

2 gün önce

Pazaryeri’nde Feci Kaza: Çatıdan Düşen İşçi Ağır Yaralandı

BİLECİK

2 gün önce

“Gülün Sesi, Bülbülün Türküsü” Konseri Ertelendi

BİLECİK

2 gün önce

PAZARYERİ’NDEN TÜM TÜRKİYE’YE MESAJ:“GENÇLİK KENDİ KÜLTÜRÜNÜ UNUTURSA GELECEK KAYBOLUR!”

3 SAYFA

4 gün önce

Araç Yangını Büyümeden Söndürüldü

3 SAYFA

4 gün önce

Başkan Tekin iddialı konuştu! Kavşakta var….

3 SAYFA

4 gün önce

Bilecik’te yangınlara karşı mücadelede önemli bir adım atıldı

3 SAYFA

5 gün önce

MHP BİLECİK TEŞKİLATI SAHAYA İNİYOR: “MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ”

3 SAYFA

5 gün önce

PAZARYERİ’NDE ULAŞIM HAMLESİ HIZ KAZANDI

3 SAYFA

5 gün önce

Pazaryeri’nde Kaçak Orman Emvali Operasyonu: Suçüstü Yakalandı

3 SAYFA

6 gün önce

Başkan Karabey’den Muhalefete Sert Eleştiri: “Biz Laf Değil, İş Üretiyoruz”

BİLECİK

6 gün önce

AK Partiden Pazaryeri’nde Güçlü Mesaj: “Bizim Siyasetimiz Hizmettir”

3 SAYFA

7 gün önce

BİLECİK’TE KAÇAKÇILIĞA DARBE: 846 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

BİLECİK

8 gün önce

Emniyet Mensupları Doğayla İç İçe Buluştu: Birlik, Vefa ve Teşekkür Gecesi

BİLECİK

8 gün önce

Yaşayan Miras Şöleni Bilecik’te Başladı

BİLECİK

8 gün önce

Bilecik Valisi  Faik Oktay Sözer, Polis Haftası Dolayısıyla Teşkilat Mensuplarını Kabul Etti

3 SAYFA

8 gün önce

Pazaryeri’nde Polis Teşkilatının 181. Yılı Coşkuyla Kutlandı

BİLECİK

8 gün önce

Başkan Tekin’den Kadınlarla Birlilikte Güçlü Mesaj: “Kadın Dayanışmasıyla Pazaryeri Daha Güçlü”