DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22439011.23464%
Bilecik
21°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

X
608 okunma

Mehmet Mut tekrardan görevlendirildi

ABONE OL
18 Ekim 2023 23:51

2023/465 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı, Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Mut  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  tarafından yeniden görevlendirildi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mehmet Mut “2023/465 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı, Strateji Geliştirme Başkanı olarak tekrar atanmış bulunmaktayım. Takdir ve tensipleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı ve saygılarımı arz ederim” ifadesinde bulundu.

Mehmet Mut Kimdir;

Bilecik’te dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Bilecik’te tamamladı. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda tamamladı.

Mülki İdare Amirliği mesleğine, Bilecik Kaymakam Adayı olarak başladı. İngiltere’de bir yıl süreyle dil eğitimi alarak, İngiltere devlet yapısı ve birçok Avrupa ülkesinin idari yapısı ile ilgili incelemelerde bulundu.

Konya ili Yunak ilçesinde Kaymakam Vekilliği, Amasya ili Göynücek ilçesi, Adıyaman ili Tut ilçesinde Kaymakam, Hakkâri ili Çukurca ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilli olarak görev yaptı.

İçişleri Bakanlığı, Personel Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atandı ve Bakan Danışmanlığı görevini yürüttü. Ardından Mülkiye Müfettişi olarak görev yaptı. 10 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Strateji Geliştirme Başkanı olarak atanmış olup halen görevini sürdürmektedir.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim Dalı’nda Doktora programını tamamladı.

Evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.