DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530.73001%
Bilecik
20°

AZ BULUTLU

13:16

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

X
1599 okunma

Eski Belediye Başkanı Öztürk’ü Toplulaştırma telaşı almış

ABONE OL
3 Eylül 2023 00:00

Pazaryeri Gündem olarak dün gece duyurduğumuz “Pazaryeri’nde mahalle ve köylerde arazi toplulaştırması” haberimizden sonra” ilk tepki ilçede 10 yıl görev yapmış Pazaryeri Eski Belediye Başkanı Hikmet Öztürk’ten geldi.

Başkan Öztürk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla  “İlçemizde 35 yıl önce yapılan imar uygulamasının pürüzleri giderilmeden yeni bir problemle karşı karşıyayız” ifadesinde bulunup DSİ tarafından gerçekleştirilecek toplulaştırma çalışmasını “Problem” olarak değerlendirdi.

 Resmi Gazetede yayınlanan Toplulaştırma çalışması, Ahmetler, Alınca, Arapdede, Beşikli, Bulduk, Burçalık, Büyükelmalı, Çarşı, Dereköy, Doğanlar, Fıranlar, Gümüşdere, Günyurdu, Kınık, Küçükelmalı, Yenimahalle konumlarını kapsarken Başkan Öztürk paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

“Değerli Pazaryeri’li hemşehrilerim.

İlçemizde 35 yıl önce yapılan imar uygulamasının pürüzleri giderilmeden yeni bir problemle karşı karşıyayız.

2 Eylül 2023 tarihli resmi gazetenin mükerrer sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre ;

Beşikli, Çarşı, Yüzbaşı, Doğanlar ve Yeni mahalle arazileri ile Ahmetler, Alınca, Arapdede, Bulduk, Burçalık, Büyükelmalı, Dereköy, Fıranlar, Gümüşdere, Günyurdu, Kınık ve Küçükelmalı köyleri arazilerinde TOPLULAŞTIRMA yapılacak.

Herkesin anlıyacağı gibi ifade edecek olursak, kağıt üzerinde tarlaların anlıkları kaldırılacak, 50 şer, 100 er dönüm veya daha farklı miktarlarda yeni parseller oluşturulacak. Toplamda kaç dönüm yerin varsa ( mesela 20 dönüm yerin varsa) bu parsellerden her hangi birine hissedar yapılacaksın.

Devlet, sulu tarım yapmanı mecbur kılacak. Tarım yapmadığın takdirde Devlet kiraya verecek, masraflar çıktıktan sonra kalan kira parasını o parseldeki hissen oranında sana verecek.

Şimdi anladık mı neden yabancıların Pazaryeri’nden tarla almak için birbirleriyle yarıştıklarını.

Sonuçta gariban vatandaşımız, büyük parseli satın alamayacağı için hissesini diğerine satmak zorunda kalacak.

Hayırlı olsun!”

Pazaryeri Gündem olarak bizde Başkan Öztürk’e soruyoruz!

 Sayın Başkanım “İlçemizde 35 yıl önce yapılan imar uygulamasının pürüzleri giderilmeden yeni bir problemle karşı karşıyayız” demişsiniz o bahsettiğiniz 35 yıllık zaman içerisinde Pazaryeri ilçesinde Belediye Başkanı olarak sizin de 10 yıllık hizmet süreciniz var. Sorum şu 10 yıllık hizmet sürecince o imar planlarının pürüzlerini düzeltmek için nasıl bir çalışma yaptınız? bu yapılacak olan arazi toplulaştırması Türkiye’de ilk olmuyor geçtiğimiz yıl Bozüyük Dodurga beldemizde de başlanıldı ayrıca birçok ilde yapılan bir uygulama, hiç sizin gibi düşünen olmadı. Bu toplulaştırma uygulamasını bir de çiftçilerimize sorsaydık onların düşüncesini öğrenseydik.

Yayınlanan Cumhurbaşkanı kararnamesinde “Toplulaştırma sınırları içerisinde olup arazi toplulaştırma kriterlerine uygun olmadığı değerlendirilen alanların toplulaştırma haricinde bırakılacağı” ibaresini gözden kaçırmamak lazım!

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.