DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22335030.63467%
Bilecik
20°

AZ BULUTLU

13:16

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

X
1302 okunma

Pazaryeri’nde HEM kursiyerlerinden yılsonu sergisi

ABONE OL
6 Haziran 2023 15:56

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri kapsamında el sanatları sergisi açıldı.

Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca hazırlamış olduğu ürünler açılan sergide sergilenirken, kursiyer sporcuların Kickboks, tekvando ve müzik kursiyerleri tarafından müzik dinletisi sunuldu.

El sanatları, toplumlar için birleştirici bir güçtür, bu sanatlar aracılığıyla farklı kültürler arasında bir köprü kurulur ve insanlar arasındaki anlayış ve saygı artar diyen Pazaryeri Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatoş Karaca Beler “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri kapsamında el sanatları sergisi açılışında çocuklarımızın kaliteli vakit geçirmesi için onları geliştirecek, satranç, resim, robotik kodlama, değerler eğitimi kurslarına da yıl boyunca yer verildiğini söyledi.

“104 kurs ile 1813 kursiyere hizmet verildi”

Serginin açılış konuşmasında “Hayat Boyu Öğrenme Haftasında sergi düzenlememizin sebeplerinden biri, el sanatlarına ve el emeklerinin  önemine dikkat çekerek bu değerli mirası gelecek nesillere aktarmaktır. Ülkemizin zengin kültürel birikimi içerisinde el sanatlarının yeri her zaman özel olmuştur ve bu sergi, bu değeri vurgulamak için önemli bir fırsat sunmaktadır diye ifade eden Pazaryeri Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatoş Karaca Beler, “El sanatları, insanların yaratıcılığını ifade ettiği, geleneksel ve kültürel köklere bağlı olan değerli eserlerdir. El emeği ve özveri ile üretilen her bir eser, bir hikâye anlatır ve kültürümüzün derinliklerinden gelir. Pazaryeri Halk Eğitim Merkezi olarak bu yıl unutulmaya yüz tutmuş sanatsal kültürümüz olan yorgancılık, sepet örücülüğü, çömlekçilik ve bıçak yapımı kurslarını açarak bu değerleri gelecek nesillere aktarmayı misyon edindik. Halk Eğitim Merkezlerinde sadece el emeği ürünler oluşturulmamaktadır. Aynı zamanda halkımızın kendisini geliştirmek isteyebileceği her türlü kurslara yer verilmektedir. 2022-2023 Öğretim yılında Eylül ayından Haziran ayına kadar kurumumuzda toplam 104 Kurs açılmış ve 1.813 kursiyere hizmet verilmiştir. Bu yıl kurumumuzca Müzik alanından Spor alanına kadar farklı kategorilerde kurslar açılarak öğrencilerimizin talepleri karşılık bulmuştur. Kurumumuzca Kick boks, Atletizm ve Taekvondo kurslarıyla da çocuklarımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin spor alanlarında aldıkları ödüller, onların geleceğin en iyi sporcuları olacağının işaretçisi olduğunu bizlere göstermiştir” diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi binasında açılan ve hasta sonuna kadar açık kalacak olan el sanatları sergisinin açılış kurdelesini Bilecik Vali Yardımcısı Akın Ağca, Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatoş Karaca Beler ve Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü İl Şube Müdürü İsa Güneş kesti.

Sergiyi gezen Bilecik Vali Yardımcısı Akın Ağca, Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, Belediyesi Başkanı Zekiye Tekin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci kursiyerlerin yapmış olduğu el işi eşyalar hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.