DOLAR 50,14210,20%
EURO 55,9072-0,62%
ALTIN 6.556,39-0,60
BITCOIN 38124750.29867%
Bilecik
2°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

129 okunma

Bilecik’te asırlık gelenek sürdü: Yağmur ve şükür duasına onlarca kişi katıldı

8 Haziran 2025 19:18
0

BEĞENDİM

White City İnşaat

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Güde, Nazifpaşa ve Bahçesultan köylerinde asırlardır sürdürülen yağmur ve şükür duası geleneği bu yıl da büyük coşkuya sahne oldu. Etkinliğe yaklaşık 1.500 kişi katıldı.

Yüzyıllardır süregelen bu manevi buluşma, hem doğanın bereketi için edilen dualara sahne oldu hem de köylüler arasında dayanışma ve birlik duygusunu pekiştirdi. Güde Köyü’nde düzenlenen etkinlikte çevre köylerden gelen vatandaşlar da yer aldı. Yağmur duasının ardından katılımcılara geleneksel pilav ve ayran ikram edildi.

Köy muhtarı Fahrettin Durak yaptığı açıklamada, “Atalarımızdan bize miras kalan bu duayı her yıl aynı coşkuyla sürdürüyoruz. Hem geçmişe vefa, hem de gelecek nesillere örnek bir birliktelik sergiliyoruz,” denildi.

Etkinliğin sonunda, organizasyonun gelecek yıllarda da aynı şekilde sürdürülmesi için katılımcıların temennileri dile getirildi.

White City İnşaat
White City İnşaat

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Pazaryeri Gündem 0 501 328 13 13