DOLAR 43,2789 0.22%
EURO 50,2002 -0.1%
ALTIN 6.374,59-0,30
BITCOIN 4128989-0.34171%
Bilecik
-4°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

141 okunma

CHP Bursa’dan AK Parti’ye Bursa karnesi

16 Ocak 2026 18:53

Karne günü dolayısıyla açıklama yapan CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, merkezi hükümetin Bursa’ya yönelik projelerinin çoğunun hayata geçmediğini belirterek, , ulaşım, ve tarım başta olmak üzere ‘nin karnesinin başarısızlıkla dolu olduğunu söyledi.

BURSA (İGFA) – CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, karne günü kapsamında yaptığı açıklamada, merkezi hükümetin Bursa’ya verdiği sözleri tutmadığını ve birçok projenin halen hayata geçmediğini vurguladı. Yeşiltaş, “AK Parti’nin Bursa karnesi, başarısızlığın belgesidir” ifadelerini kullandı.

Sağlık alanında yıllardır çözülmeyen sorunlara dikkat çeken Başkan Yeşiltaş, açılmayan hastaneler ve tamamlanamayan projelerin vatandaşları mağdur ettiğini belirtti. Yatak ve yoğun bakım eksiklikleri ile randevu sorunlarının sürdüğünü söyleyen Yeşiltaş, “Müjde diye duyurulan yatırımlar tabelada kaldı” dedi. Ulaşımda ise hızlı tren projesinin tamamlanamadığını, çevre yolları ve bağlantı projelerinin bitirilemediğini ifade eden Yeşiltaş, “Bursalılar her gün trafikle boğuşuyor” diye konuştu.

Ekonomik yatırımların Türkiye ortalamasının altında kaldığını kaydeden Yeşiltaş, plansız sanayileşmenin Bursa’nın havasını, suyunu ve kalitesini olumsuz etkilediğini söyledi. Tarımda üreticilerin yeterince desteklenmediğini ve borç yükü altında ezildiğini belirten Yeşiltaş, kırsalda eğitime erişimin zorlaştığını, derslik açığının giderilemediğini ve okul binalarının yetersiz olduğunu ifade etti.

Merkezi hükümetin siyasi tutum aldığını, CHP’li belediyelere kaynak aktarılmadığını ve yetki verilmediğini belirten CHP’li Yeşiltaş, “AK Parti iktidarı, halkın iradesiyle seçilmiş belediyelerimizi cezalandırmayı tercih etti” dedi. Algı yönetimi ile yapılan yatırımların müjde olarak sunulduğunu, gerçek hizmetin ise hayata geçmediğini vurguladı.

Açıklamasının sonunda CHP’li belediyelerin halkçı ve kamucu belediyecilik anlayışını sürdürdüğünü belirten Yeşiltaş, “AK Parti’nin Bursa karnesi; hizmette sınıfta kalan, algıda yüksek not alan bir iktidarın itiraf belgesidir. CHP’li belediyelerimiz ise tüm engellemelere rağmen sosyal ve halkçı belediyeciliği hayata geçiriyor” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

BİLECİK

1 saat önce

MÜFTÜLÜKTEN BÜYÜKLERİMİZE VEFA

BİLECİK

6 saat önce

PAZARYERİ’NDE KARNE SEVİNCİ! ÖĞRENCİLERE 15 TATİL BAŞLADI

BİLECİK

6 saat önce

PAZARYERİ EMNİYETİNDEN SIKI DENETİM: VATANDAŞA HEM KONTROL HEM UYARI

BİLECİK

6 saat önce

Esemen Köyü Yolunda Kaza: Araç Köprüden Düştü, Sürücü Yaralandı

BİLECİK

7 saat önce

Kaymakam Kara Sarıdayı Köyü’nde Vatandaşla Buluştu

BİLECİK

23 saat önce

Başkan Tekin’den Pazaryeri’ne Hayati Müjde: Kavşak ve 7 Kilometrelik Duble Yol Yatırım Programında

BİLECİK

2 gün önce

Aşevi Yemekleri Başkanın Eliyle Vatandaşlara Ulaştı

BİLECİK

2 gün önce

Kaymakam Kara’dan Miraç Kandili Mesajı

BİLECİK

2 gün önce

Giresun’dan Pazaryeri İlçesine Stratejik Enerji Yatırımı

BİLECİK

2 gün önce

White City İnşaat’tan Miraç Kandili Mesajı

BİLECİK

2 gün önce

Başkan Zekiye Tekin’den Miraç Kandili Mesajı

BİLECİK

3 gün önce

İlçe Basınından Başkan Zekiye Tekin’e Geçmiş Olsun Ziyareti

BİLECİK

3 gün önce

Bilecik Kış Festivaline hazırlanıyor!  2 ton 11 kilo hamsi dağıtılacak

BİLECİK

3 gün önce

VALİ SÖZER’DEN OSMANELİ’NDE ANLAMLI VEFA

BİLECİK

3 gün önce

PAZARYERİ’NDE BUZLANMA KAZA GETİRDİ: KAMYONET TARLAYA UÇTU, 1 YARALI

BİLECİK

4 gün önce

BOZÜYÜK BELEDİYESİ’NDEN KARLA MÜCADELEDE HIZLI VE ETKİN MÜDAHALE

BİLECİK

4 gün önce

GELECEĞİN ŞEHRİ BİLECİK

BİLECİK

4 gün önce

MHP BİLECİK TEŞKİLATI 2026’YA GÜÇLÜ BAŞLADI

BİLECİK

4 gün önce

Başkan Suer’den Başkan Tekin’e Evinde Anlamlı Geçmiş Olsun Ziyareti

BİLECİK

5 gün önce

METRİSTEPE’DE TARİHE YÜRÜYÜŞ: 1. İNÖNÜ ZAFERİ’NİN 105. YILINDA BİNLER KAR ALTINDA ŞEHİTLERİ ANDI