DOLAR 44,2072 0.15%
EURO 50,9988 0.09%
ALTIN 7.258,460,74
BITCOIN 31648992.53672%
Bilecik

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

162 okunma

Gemlik ve Akhisar, Özbekistan’la kardeşlik bağı kuruyor

9 Ocak 2026 11:05

Türkiye ile Özbekistan arasındaki ekonomik, kültürel ve sosyal işbirlikleri yönetimlere de yansıyor. Gemlik ve Akhisar Belediyeleri, Özbekistan’ın Koşarabat ilçesi ile kardeş şehir ön protokolü imzaladı.

(İGFA) – Özbekistan’ın Semerkant Vilayeti Koşarabat Bölge Valisi Dilshod Shakarboev, Bursa ve Manisa’daki temasları kapsamında Gemlik ve Akhisar Belediyeleri ile kardeş şehir ön protokollerini imzaladı.

Bursa’da Gemlik Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ve Başkanı Şükrü Deviren ile görüşen Shakarboev, iki ülke arasındaki kültürel yakınlığı ekonomik ve sosyal işbirliklerine dönüştürmek istediklerini belirtti. Görüşmelerin ardından Gemlik ve Koşarabat ilçesi arasında , , , yatırım ve sanat alanlarında işbirliği yapılmasını öngören ön protokol imzalandı.

Daha sonra Manisa Akhisar’a geçen Shakarboev, Belediye Başkanı Ekrem Kayserili ile bir araya gelerek benzer bir ön protokolü imzaladı. Heyet, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’yu da ziyaret ederek Türkiye-Özbekistan ilişkilerini ve yerel işbirliği fırsatlarını değerlendirdi.

Özbekistan’ın Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan ile birlikte yapılan ziyaretler, iki ülke arasındaki kardeş şehir işbirliklerinin altyapısını güçlendirirken, kültür ve alanlarında ortak projelerin önünü açtı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.