DOLAR 44,8950 0.23%
EURO 52,8913 -0.09%
ALTIN 6.965,351,07
BITCOIN 3413155-2.016%
İstanbul
13°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

288 okunma

Bozüyük Belediyesi’nden Kamuoyuna Açıklama

ABONE OL
11 Ekim 2025 01:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Bozüyük Belediyesi’nden Kamuoyuna Açıklama

Bozüyük Belediyesi, son günlerde bazı basın ve yayın organlarında yer alan, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu hakkında yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek sosyal medya hesaplarından kamuoyuna açıklamada bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bazı haberlerde belediyenin bir çifti “kapı dışarı ettiği, sahip çıkmadığı ve ilgilenmediği” yönündeki iddiaların tamamen asılsız, mesnetsiz ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu vurgulandı.

“Görüntüler Manipüle Edilerek Belediyemiz Zan Altında Bırakılmıştır”

Açıklamada, sosyal medyada yer alan görüntülerin manipüle edilerek servis edildiğine dikkat çekilerek şu ifadeler yer aldı:

“Söz konusu kişiler Bozüyük Otogarı’na gelmiş, birkaç gün otogarda konaklamışlardır. Yetkililer tarafından kendilerine burada kalamayacakları bildirilmiş, barınma konusunda yardımcı olunmaya çalışılmıştır. Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne yönlendirilmiş ve 07 Ekim 2025 saat 11.00’de 11 ABP 648 plakalı otobüsle Bilecik’e gönderilmişlerdir. Otobüs şoförünün beyanına göre şahıslar Bilecik Otogarı’nda inmiştir.”

“Zabıta Ekiplerimiz Yardımcı Olmuştur”

Bozüyük Belediyesi, bazı haberlerde yer alan “ambulans çağrılmadığı, yardım edilmediği veya zabıta ekiplerince azarlandıkları” yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını belirtti.

“Zabıta ekiplerimiz aksine şahıslara yardımcı olunması gerektiğini ifade etmiş, herhangi bir kötü muamele söz konusu olmamıştır. Şahısların tüm yardım tekliflerini reddettiği de kayıt altına alınmıştır.”

“Hukuki Süreç Başlatıldı”

Belediye açıklamasında, yanlış ve yanıltıcı haber yapan medya kuruluşlarına karşı tekzip (düzeltme) gönderildiği ve hukuki sürecin başlatılacağı belirtildi.

“Kamuoyunu bilinçli şekilde yanıltmaya yönelik bu haberler tamamen gerçek dışıdır. Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na yönelik asılsız iddialara karşı yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.”

Açıklamada ayrıca, basın ve ifade özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğu vurgulanarak, bu özgürlüğün “kişilere veya kurumlara iftira atma ve kamuoyunu yanıltma hakkını kapsamaması gerektiği” ifade edildi.

Bozüyük Belediyesi, haberin doğru ve tarafsız habercilik anlayışıyla bağdaşmadığını belirterek açıklamasını,

“Hukuki ve cezai tüm haklarımızı saklı tutarak kamuoyuna saygıyla duyururuz.” ifadeleriyle tamamladı.

En az 10 karakter gerekli

SON DAKİKA HABERLERİ

BİLECİK

15 saat önce

ŞAMPİYONLAR PAZARYERİ’NİN GURURU OLDU!

BİLECİK

16 saat önce

Kınık Köyü’nde Kadın Gücüyle Tarih Yaşatılacak!

BİLECİK

2 gün önce

Pazaryeri’nde 22 Yaşındaki  Çatıdan Düşen İşçi Ağır Yaralandı

BİLECİK

2 gün önce

Pazaryeri’nde Feci Kaza: Çatıdan Düşen İşçi Ağır Yaralandı

BİLECİK

3 gün önce

“Gülün Sesi, Bülbülün Türküsü” Konseri Ertelendi

BİLECİK

3 gün önce

PAZARYERİ’NDEN TÜM TÜRKİYE’YE MESAJ:“GENÇLİK KENDİ KÜLTÜRÜNÜ UNUTURSA GELECEK KAYBOLUR!”

3 SAYFA

4 gün önce

Araç Yangını Büyümeden Söndürüldü

3 SAYFA

4 gün önce

Başkan Tekin iddialı konuştu! Kavşakta var….

3 SAYFA

4 gün önce

Bilecik’te yangınlara karşı mücadelede önemli bir adım atıldı

3 SAYFA

5 gün önce

MHP BİLECİK TEŞKİLATI SAHAYA İNİYOR: “MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ”

3 SAYFA

5 gün önce

PAZARYERİ’NDE ULAŞIM HAMLESİ HIZ KAZANDI

3 SAYFA

5 gün önce

Pazaryeri’nde Kaçak Orman Emvali Operasyonu: Suçüstü Yakalandı

3 SAYFA

6 gün önce

Başkan Karabey’den Muhalefete Sert Eleştiri: “Biz Laf Değil, İş Üretiyoruz”

BİLECİK

6 gün önce

AK Partiden Pazaryeri’nde Güçlü Mesaj: “Bizim Siyasetimiz Hizmettir”

3 SAYFA

7 gün önce

BİLECİK’TE KAÇAKÇILIĞA DARBE: 846 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

BİLECİK

8 gün önce

Emniyet Mensupları Doğayla İç İçe Buluştu: Birlik, Vefa ve Teşekkür Gecesi

BİLECİK

8 gün önce

Yaşayan Miras Şöleni Bilecik’te Başladı

BİLECİK

8 gün önce

Bilecik Valisi  Faik Oktay Sözer, Polis Haftası Dolayısıyla Teşkilat Mensuplarını Kabul Etti

3 SAYFA

8 gün önce

Pazaryeri’nde Polis Teşkilatının 181. Yılı Coşkuyla Kutlandı

BİLECİK

9 gün önce

Başkan Tekin’den Kadınlarla Birlilikte Güçlü Mesaj: “Kadın Dayanışmasıyla Pazaryeri Daha Güçlü”