Karavan Festivali’nde Edebiyat Rüzgârı: Bozüyük’lü Yazarlar Kınık’ta Okurlarıyla Buluştu

3 hafta önce 324

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı tarihi Kınık Köyü’nde düzenlenen Karavan Festivali, doğa ve kültürün yanı sıra edebiyatın da buluşma noktası oldu. Festival kapsamında Bozüyük Kent Konseyi ile Onbir 11 Bilecikliler Grubu tarafından kurulan kültür standında, Bozüyük’ün değerli yazarları Ezgi Ateş Toprak, Gülşah Yüksel ve Ersin Şahin, kitapseverlerle bir araya gelerek eserlerini tanıttı.

Festival süresince yoğun ilgi gören stantta yazarlar, okurlarıyla birebir sohbet etme fırsatı bulurken kitaplarını imzalayarak samimi söyleşiler gerçekleştirdi. Her yaştan ziyaretçinin ilgi gösterdiği etkinlikte, kitapların birleştirici gücü Kınık Köyü’nün sıcak atmosferiyle buluştu. Sayfalar arasında kurulan dostluklar ve edebiyat üzerine yapılan sohbetler, festivale ayrı bir renk kattı.

Kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla gerçekleştirilen bu anlamlı buluşma, Karavan Festivali’nin en dikkat çeken etkinlikleri arasında yer aldı.

Etkinliğe katılarak yazarlara destek veren Onbir 11 Bilecikliler Grubu Başkanı Hikmet Güven, Bilecik’in yetiştirdiği yazarların her zaman yanında olduklarını belirterek kültür ve sanatın toplumların gelişimindeki önemine vurgu yaptı.

Güven, yaptığı açıklamada, “Kınık Köyü’nde yükselen bu edebiyat sesi, bir kez daha gösterdi ki şehirler yalnızca yolları ve binalarıyla değil, yetiştirdiği sanatçılar ve yazarlarla da iz bırakır. Bozüyük’ün üretken kalemleri, ortaya koydukları eserlerle sadece bugüne değil, geleceğe de ışık tutuyor. Yazılan her kitap; bilgiye, kültüre ve düşünceye açılan yeni bir kapı olurken, aynı zamanda Bilecik’in kültürel zenginliğini ülkemizin dört bir yanına taşıyan kıymetli birer kültür elçisi niteliği taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Karavan Festivali kapsamında düzenlenen bu kültür etkinliği, doğa, sanat ve edebiyatı aynı çatı altında buluşturarak ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.