Bilecik‘te, iklim değişikliğiyle birlikte artan kuraklık riskine karşı atılacak adımların ele alındığı “Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi” toplantısı düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü “Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı” çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Faik Oktay Sözer başkanlık etti. Program, Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi.
Toplantıda, Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Eylem Planı kapsamındaki çalışmalar değerlendirilerek, kamuoyunun bilinçlendirilmesi, paydaşların sürece aktif katılımı ve sürdürülebilir tarımsal su yönetimi konuları masaya yatırıldı.
Yetkililer tarafından güncel meteorolojik veriler ışığında kuraklık ihtimali analiz edilirken, alınması gereken tedbirler, suyun verimli kullanılması, tarımsal üretimde tasarruf uygulamaları ve üreticilerin bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar detaylarıyla görüşüldü.
Toplantıda ayrıca, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, su kaynaklarının etkin kullanımı ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğine yönelik planlamaların önemine dikkat çekildi.
Yetkililer, kuraklıkla mücadelede hem kurumların hem de üreticilerin bilinçli ve hızlı hareket etmesinin kritik olduğuna vurgu yaptı.
BİLECİK
5 saat önceBİLECİK
5 saat önceBİLECİK
5 saat önceBİLECİK
6 saat önceBİLECİK
6 saat önceBİLECİK
14 saat önceBİLECİK
1 gün önceBİLECİK
1 gün önceBİLECİK
1 gün önceBİLECİK
1 gün önceBİLECİK
2 gün önceBİLECİK
2 gün önceBİLECİK
2 gün önceBİLECİK
2 gün önceBİLECİK
2 gün önceBİLECİK
3 gün önceBİLECİK
3 gün önceBİLECİK
3 gün önceBİLECİK
3 gün önceBİLECİK
3 gün önce
2
Pazaryeri’nde Feci Kaza: 2 Yaralı, ehliyetsiz sürücüye ceza yağdı
4429 kez okundu
4
Pazaryeri’nde Seyir Halindeki Otomobil Alev Aldı
3710 kez okundu
5
PAZARYERİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİYE TEKİN BUGÜN AMELİYATA ALINIYOR
3645 kez okundu