Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, Kızıldamlar Köyü’nde bu yıl 8’incisi düzenlenen Kestane Kabağı Festivali’ne katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen festivalde Vali Sözer, üreticiler ve vatandaşlarla bir araya gelerek bölgedeki tarımsal üretim faaliyetlerini yerinde inceledi.
Köy halkının büyük bir emek ve özveriyle sürdürdüğü üretimin Bilecik tarımında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vali Sözer, Kızıldamlar’da yıllık yaklaşık 600 dekarlık alanda 1.300 ton kestane kabağı üretimi gerçekleştirildiğini belirtti.
Sözer, yaptığı konuşmada tarımsal üretimin sadece köy ekonomisine değil, bölge genelinde istihdama ve gıda arzına da büyük katkı sağladığını ifade ederek,
“Kızıldamlar Köyü, üretim potansiyeliyle Bilecik tarımının bereketli yüzlerinden biri. Bu emeği ortaya koyan üreticilerimize teşekkür ediyor, bereketli bir sezon diliyorum.” dedi.
Festival kapsamında üreticilerin sergilediği kestane kabakları büyük ilgi görürken, katılımcılar yerel lezzetlerin tadına bakarak keyifli anlar yaşadı.
Kızıldamlar Köyü sakinleri, festivalin hem ürünlerinin tanıtımına hem de köy turizmine katkı sağladığını belirterek, desteklerinden dolayı Vali Sözer’e teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi : 17 Ekim 2025 01:35
Facebook kullanıcıları uygulamaya giremiyor! Erişim sorunu global ölçekte mi? Meta’dan henüz resmî bir açıklama yapılmadı.
Facebook kullanıcıları uygulamaya giremiyor! Erişim sorunu global ölçekte mi? Meta’dan henüz resmî bir açıklama yapılmadı.
Bilecik İl Müftülüğü tarafından mübarek topraklara gidecek olan 305 umreci için Cumhuriyet Meydanı’nda uğurlama programı…
Bilecik İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Osmaneli ilçesinde kaçak tütün ve silah bulundurduğu tespit edilen şüpheli…
Pazaryeri Kaymakamı Muhammet Mustafa Kara ile Bilecik İl Jandarma Komutanı Ali Vanlı, Pazaryeri Belediye Başkanı…
Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, kentin tarihine ışık tutan Bilecik Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni ziyaret…