White City İnşaat
White City İnşaat
Vali Aygöl Öğrencilerle Tarlada: Gençler Tarım İçin Kolları Sıvadı
467 okunma

Vali Aygöl Öğrencilerle Tarlada: Gençler Tarım İçin Kolları Sıvadı

ABONE OL
17 Mayıs 2025 00:35
White City İnşaat

Tarımsal üretimiyle öne çıkan Bilecik’te, “Çilek Üretimini Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Ziraat Fakültesi öğrencileriyle birlikte tarlaya inerek çilek fidesi dikti.

Her yıl ortalama 450 dekar alanda 160 ton çilek üretimi yapılan şehirde, tarımı gençlerle buluşturmayı amaçlayan proje, hem üretime katkı sağlıyor hem de geleceğin çiftçilerini yetiştiriyor. Etkinlik, proje kapsamındaki ilk uygulama noktası olan Ulupınar Köyü’nde gerçekleştirildi. Toplam 5 dekar alanda 25.000 çilek fidesi toprakla buluştu.

Tarlada öğrencilerle birlikte fide diken Vali Aygöl, şu mesajı verdi:
“Gençlerimizin bu topraklarda üretimle buluşması çok değerli. Tarımın geleceği, eğitimli ve bilinçli ellere emanet.”

Proje sayesinde yalnızca çilek üretimi değil, kırsalda kalkınma ve genç istihdamı da hedefleniyor. Bilecik’in verimli toprakları, gençlerin enerjisiyle birleşerek sürdürülebilir tarım için umut vadediyor.

White City İnşaat

White City İnşaat

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.