White City İnşaat
White City İnşaat
Bilecik’te Tüm Kamu Kurumlarına Yapay Zeka Eğitimi
582 okunma

Bilecik’te Tüm Kamu Kurumlarına Yapay Zeka Eğitimi

ABONE OL
12 Haziran 2025 00:56
White City İnşaat

Bilecik Valiliği tarafından, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) teknik destekleri kapsamında Bilecik’te ilk defa tüm kamu kurumlarına yönelik olarak yapay zeka eğitimleri düzenleniyor.


“Kamu Sektöründe Dijital Dönüşüm: Yeni Model Yapay Zekâ ve Veri Teknolojileri ile Verimlilik ve Rekabet Gücü Artışı” başlıklı proje çerçevesinde, il genelinde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin dijital yeterliliklerinin artırılması hedefleniyor.


Eğitim programı, İSİAS Eğitim ve Danışmanlık firması tarafından yürütülmekte ve her biri 36 saat sürecek şekilde planlanan eğitimlerde, iki ayrı gruptan toplam 40 kamu personeline “Yapay Zekâya Giriş, Veri Madenciliği ve Veri Analizi, Algoritmalar, Makine Öğrenmesi, Otonom Sistemler, Yapay Zekâ Politikaları ve Uygulamaları” başlıklarında teorik ve uygulamalı bilgiler aktarılıyor.


5-8 Mayıs ve 12-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimlere, Bilecik Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda başlandı ve eğitimlerin ilk haftası başarıyla tamamlandı. Katılımcılar, geleceğin teknolojilerini anlamaya yönelik bu öncü eğitimden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederken, edindikleri bilgilerle kurumlarında fark yaratabileceklerini belirtti. Eğitimlerin, kamu kurumlarında dijital dönüşüm süreçlerine ve hizmet kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacağı değerlendiriliyor.

White City İnşaat


Söz konusu eğitim, ilimizde tüm kamu kurumlarına yönelik olarak gerçekleştirilen ilk yapay zekâ eğitimi olma özelliğini taşıyor ve ilimizin dijital dönüşüm sürecine güçlü bir ivme kazandırmayı vadediyor.

White City İnşaat
Tüm Yorumlar (1)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.