White City İnşaat
White City İnşaat
Denizli Büyükşehir Belediyesi yaralı akdoğanı hayata döndürdü

Denizli Büyükşehir Belediyesi yaralı akdoğanı hayata döndürdü

ABONE OL
27 Mart 2025 16:38
White City İnşaat

Sokak hayvanlarının yanı sıra vahşi doğaya da şefkat elini uzatmayı sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, yaralı olarak bulunan akdoğanı tedavi ederek yeniden doğal hayatına bıraktı.

DENİZLİ (İGFA) – 19 Mart’ta Pamukkale İlçesi Kuşpınar Mahallesi Hacı Hasan Tekkesi bahçesinde bir kuşu avlamaya çalışan akdoğan, bir kedinin saldırısına uğradı. Olayı fark eden Tamer Altınmakas isimli vatandaş, hızlı bir müdahaleyle kedinin ağzından yaralı akdoğanı kurtardı. Ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ulaşarak, yetkililere kuşu teslim etti.

AKDOĞAN DOĞAL YAŞAM ALANINA SALINDI

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen akdoğanın yaraları temizlendi ve açık yara tedavisi uygulandı. İyileşme sürecini başarıyla tamamlayan yırtıcı kuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından halka takılarak kayıt altına alındı ve doğal yaşam alanına bırakıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri yaban hayatına duyarlılık gösteren vatandaşlara teşekkür ederek, benzer durumlarla karşılaşan kişilerin en yakın yetkili birimlere bilgi vermesi gerektiğini vurguladı.

White City İnşaat

White City İnşaat

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.