DOLAR 43,2789 0.22%
EURO 50,2002 -0.1%
ALTIN 6.374,59-0,30
BITCOIN 41167350.05375%
Bilecik
-2°

HAFİF KAR YAĞIŞLI

SABAHA KALAN SÜRE

X
17 okunma

YHT ile 2 yılda 2,4 milyon yolcu

24 Aralık 2025 02:01

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Konya-Ankara, Karaman-Konya- YHT hattı ile seyahat rekoru kırıldığını ifade ederek 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcunun seyahat ettiği bilgisini paylaştı.

ANKARA (İGFA) – Karaman- Konya- Ankara, Karaman – Konya- İstanbul YHT hattının 2 yıllık seyahat verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de 2003 yılıyla birlikte ortaya konulan demiryolu vizyonu sayesinde YHT ile tanışan sekizinci ilin Karaman olduğunu belirtti.

8 Ocak 2022’de Cumhurbaşkanı tarafından açılan Karaman- Konya YHT hattı ile birlikte Karaman-Konya-Ankara, Karaman-Konya-İstanbul arasında yüksek hızlı tren yolculuğunun başladığını ifade eden Bakan Uraloğlu, “TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilen hattımızda 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcu seyahat etti.” bilgisini paylaştı.

Bakan Uraloğlu, Ankara- Konya-Karaman yüksek hızlı treniyle ortalama günlük 2 bin 200 yolcunun seyahat ettiğini, 15 Ocak 2022 tarihinde 3 bin 361 yolcu ile günlük yolcu rekoru kırıldığını, Karaman-Konya-İstanbul yüksek hızlı treniyle de ortalama günlük bin 400 yolcu taşınırken 14 Ocak 2022 tarihinde günlük bin 841 yolcu ile taşıma rekoru gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Tamamı yüksek hızlı tren hatlarımızda olduğu gibi YHT bağlantılı kombine taşımacılıkla da diğer şehirlere ulaşmak daha rahat ve hızlı hale geldiğini ifade eden Uraloğlu, yolcuların YHT bağlantılı Toros Ekspresi ile Adana’ya daha kısa zamanda ulaşabildiğini vurguladı.

“ANKARA-KARAMAN ARASI 2 SAAT 40 DAKİKA”

İstanbul-Karaman arasında 2, Ankara- Karaman arasında 4 olmak üzere toplam 6 sefer gerçekleştirildiğini, bayram ve yarıyıl tatillerinde artan talebi karşılamak üzere ek seferler de düzenlendiğini bildiren Uraloğlu, “Yüksek hızlı trenlerin Karaman’a ulaşmasıyla birlikte Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi ortalama 40 dakika, Ankara-Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi 2 saat 40 dakika, İstanbul-Karaman arasındaki seyahat süresi ise 6 saat oldu.” bilgisini paylaştı.

Karaman yüksek hızlı trenleri; Ankara güzergâhında Eryaman, Polatlı, Selçuklu, Konya, Çumra olmak üzere 5 ara istasyonda, İstanbul hattında ise Bakırköy, Söğütlüçeşme, Bostancı, Pendik, Gebze, İzmit, Arifiye, , , Eskişehir, Selçuklu, Konya, Çumra istasyonlarında duruş yapıyor.

Öte yandan 102 kilometrelik Konya–Karaman hızlı tren hattı ile sadece yolcu taşımacılığı değil, yük taşımacılığında da hız ve kapasite artırıldı. Kapasitesi 60 çift trene çıkarılan hatta yük trenlerinin de işletiliyor.

“HIZLI TRENLE BULUŞAN İL SAYISI 52’YE ÇIKARILACAK.

Ayrıca, Ulaştırma 2053 Vizyonu çerçevesinde Konya- Karaman hızlı demiryolu hattının Ulukışla-Mersin-Adana-Osmaniye –Gaziantep’e uzatılması çalışmalarının devam ediyor. Bu vizyon çerçevesinde de hızlı trenle buluşan il sayısı 52’ye çıkarılacak.

BU Haber HABER AJANSI tarafından servis edilmiştir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

SON DAKİKA HABERLERİ

SİYASET

10 saat önce

Erdinç Keskin: “Payas Esnafının Yanındayız, Sesini Hatay’a Taşıyoruz”

BİLECİK

15 saat önce

Gölpark’ta Kış Festivali: Binlerce Vatandaş Coşkuda Buluştu

BİLECİK

20 saat önce

SÖĞÜT’TE KÖYLERE DESTEK: 15 ADET SU TANKERİ TESLİM EDİLDİ

BİLECİK

20 saat önce

Vali Sözer’den Gübretaş Söğüt İşletmesine Yakın İnceleme

DUYURULAR

1 gün önce

ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ PERİYODİK MUAYENE DUYURU METNİ

BİLECİK

1 gün önce

BİLECİK’TE SAĞLIKTA BÜYÜK DÖNÜŞÜM: RAKAMLARLA GELEN GÜÇ, YATIRIMLARLA GELECEK

BİLECİK

1 gün önce

“Jandarma” Yalanıyla 500 Bin TL’lik Vurgun Son Buldu

BİLECİK

1 gün önce

Pazaryeri Emniyetine Eğitim: Afetlere Karşı Tam Donanım

BİLECİK

2 gün önce

MÜFTÜLÜKTEN BÜYÜKLERİMİZE VEFA

BİLECİK

2 gün önce

PAZARYERİ’NDE KARNE SEVİNCİ! ÖĞRENCİLERE 15 TATİL BAŞLADI

BİLECİK

2 gün önce

PAZARYERİ EMNİYETİNDEN SIKI DENETİM: VATANDAŞA HEM KONTROL HEM UYARI

BİLECİK

2 gün önce

Esemen Köyü Yolunda Kaza: Araç Köprüden Düştü, Sürücü Yaralandı

BİLECİK

2 gün önce

Kaymakam Kara Sarıdayı Köyü’nde Vatandaşla Buluştu

BİLECİK

2 gün önce

Başkan Tekin’den Pazaryeri’ne Hayati Müjde: Kavşak ve 7 Kilometrelik Duble Yol Yatırım Programında

BİLECİK

3 gün önce

Aşevi Yemekleri Başkanın Eliyle Vatandaşlara Ulaştı

BİLECİK

3 gün önce

Kaymakam Kara’dan Miraç Kandili Mesajı

BİLECİK

4 gün önce

Giresun’dan Pazaryeri İlçesine Stratejik Enerji Yatırımı

BİLECİK

4 gün önce

White City İnşaat’tan Miraç Kandili Mesajı

BİLECİK

4 gün önce

Başkan Zekiye Tekin’den Miraç Kandili Mesajı

BİLECİK

5 gün önce

İlçe Basınından Başkan Zekiye Tekin’e Geçmiş Olsun Ziyareti