100.YIL KUTLAMALARI BUGÜN AFYON’DA BAŞLADI
Cumhuriyet’in 100. Yılı Türk Dünyası Şöleni bugün Afyon’da başladı.
AKSAM, Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği ve Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği tarafından organize edilen T.C. Afyonkarahisar Valiliği ve T.C. Afyonkarahisar Belediye Başkaşkanlığı destekleri ile yapılan Cumhuriyet’in 100. Yılı Türk Dünyası Şöleni başladı.
Zafer Meydanında yapılan etkinliklerde bu gün Halk oyunları, Saraband konseri ve Dragos Musiki Derneği korosunun konserleri yer aldı. Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Dernek Başkanı Şakir Altıntaş, “Zafer Meydanında yapılacak olan etkinliklerimize tüm Afyonluları bekliyoruz. Bu gün çok özel bir koro var. Dragos Musiki Korosu farklı dillerde Türkülerimizi kendine özgü yorumları ile sizi Balkanlardan Anadolu’ya, Kafkaslardan Mezopotamya’ya götürecek. Her gün farklı müzikler ve kültürlerle tanışmak isteyenler Zafer Meydanına gelsinler” dedi.
Dernek Başkanı Altıntaş, “Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamak için yola çıktığımızda , Afyonkarahisar’a yakışır bir etkinlik yapmak için destek olan sponsorlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bu gün Zafer Meydanında Bolvadin Yankı Halk oyunları ekibi, Afyonkarahisarlı genç müzisyenlerden oluşan Saraband gurubu ve Dragos Korosunun konserleri olacak.
22 Ekim 2023 Pazar (İlk günde yer alan etkinlikler)
10.00 – Şölen alanının ziyarete açılışı
13.00 – Çocuk animasyonları
18.00- Bolvadin Yankı Halk Oyunları
18.45- Konser Saraband
19.45-Konser Dragos korosu
Bu Haber https://www.yurticihaberler.com/ haber sitesinden eklenmeiştir
3-SAYFA
7 saat önce3-SAYFA
17 saat önceBİLECİK
1 gün önce3-SAYFA
2 gün önce3-SAYFA
2 gün önce3-SAYFA
3 gün önce3-SAYFA
4 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.